Den 15 mars har kriget i Syrien pågått i sju år. För många av de drabbade barnen är det hela eller större delen av deras liv. Många har skadats och fått svåra funktionsnedsättningar, och utan ett slut på kriget i sikte riskerar de här barnen att glömmas bort.
Häromdagen nådde hjälpen äntligen fram till barnen och deras familjer i östra Ghouta. UNICEF, FN och Syriska Röda halvmånen levererade mat, mediciner och hygienprodukter till 27 500 människor. Vår personal på plats rapporterar om den svåra situationen i den belägrade staden.
Situationen för de syriska barnen är akut efter nära sju år av konflikt. UNICEF finns på plats och jobbar intensivt med att förse barn och deras familjer med bland annat medicin, mat, varma kläder och rent vatten. Vi står nu redo att leverera livräddande hjälp till barnen i bland annat den belägrade staden Ghouta.
I östra Ghouta, Syrien, lever nära 400 000 människor under belägring. Hälften av dem är barn, vars vardag präglas av våld och brist på praktiskt taget allt. Undernäringen i området är den högsta som uppmätts i Syrien sedan konflikten började 2011. Möt Lina, Abdulmoueen och Hamzeh, några av barnen som lever där.
Kan du tänka dig en vinter där du fryser konstant och inte har något sätt att värma dig? För 1,5 miljoner barn i Syrien, Egypten, Irak, Libanon och Palestina riskerar det att bli verklighet. UNICEF finns på plats och kämpar för att ge barnen en varmare vinter. Men vi behöver din hjälp.
Under de senaste dagarna har chockerande rapporter kommit om attacker mot barn och skolor i östra Ghouta i Damaskus, Syrien. Flera barn ska ha dödats.
Idag på internationella flickdagen sätter vi fokus på världens flickor – framför allt de miljoner flickor som lever i områden drabbade av konflikt eller naturkatastrofer. De riskerar att drabbas av av våld, tvingas in i barnarbete eller gifta sig medan de fortfarande är barn. Det arbetar UNICEF för att ändra på.
Just nu pågår Världsvattenveckan där experter och beslutsfattare samlas i Stockholm för att prata om utvecklingen inom vatten och sanitet i världen. Samtidigt varnar UNICEF för att mer än 180 miljoner människor som lever i länder som drabbats av konflikt, våld och instabilitet saknar tillgång till rent vatten.
I dagarna går tusentals barn i Sverige till skolan för terminens första dag. Men för många syriska barn ser verkligheter annorlunda ut. Huda, sju år, var bara ett år när kriget bröt ut i landet och har aldrig gått i skolan.
Femtonåriga Ayat och hennes familj tvingades lämna sitt hem i Qamishly, Syrien för tre år sedan. Idag lever de i ett flyktingläger i Irak, tillsammans med cirka 250 andra familjer från Syrien. Tack vare UNICEF och partners har Ayat en skola att gå till om dagarna.
Kriget i Syrien har pågått i över sex år och tvingat miljontals människor att fly från sina hem. 1,5 miljoner människor har flytt till grannlandet Libanon. Inför Världens kväll – för alla barn träffade artisten Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca Wahlgren Ingrosso tioåriga Asmaa som tvingats fly.
Situationen för barnen i Syrien förvärras hela tiden och en ny rapport från UNICEF visar att 2016 var det värsta året hittills för barnen.
Alla barn förtjänar en trygg barndom, fylld av lek och värme. Men för många barn på flykt är verkligheten en annan. Möt Nesim, fyra år, som precis fått en varm vinterjacka tack vare UNICEF.
I takt med att våldet minskar i Syrien kan nu fler barn återgå till skolan. De senaste veckorna har UNICEF varit med och öppnat 23 grundskolor i östra Aleppo.
Miljontals barn i Mellanöstern drabbas just nu hårt av ovanligt kallt vinterväder. UNICEF finns på plats och arbetar för att hjälpa barnen, men det saknas pengar till bland annat varma vinterkläder och filtar. Du kan vara med och rädda barns liv.
I morse evakuerades 47 barn som varit instängda i ett barnhem i östra Aleppo, och fördes till säkerhet. Sedan slutet av förra veckan har tusentals barn evakuerats, men fortfarande finns många barn kvar i staden.
Situationen för barnen och deras familjer i Aleppo förvärras allt mer. Idag gästbloggar Hanaa Singer, chef för UNICEF i Syrien, om sitt senaste besök i Aleppo och barnen hon mötte där.
I Syriens belägrade städer är det för farligt för barn att leka utomhus. För att barnen ska få en chans att leva så normalt som möjligt har lekparker därför byggts under marken i en del av områdena. Där är barnen skyddade från bomberna och får en chans att leka och bara vara barn.
Våldet fortsätter att eskalera i Syrien. På mindre än ett år har antalet barn som lever i belägrade områden fördubblats. Närmare en halv miljon barn lever nu i områden som i stort sett är helt isolerade från omvärlden och dit det är svårt att leverera humanitär hjälp.
Förra veckan utsattes barn och deras hem, skolor och sjukhus för ännu fler bombningar i Syrien. I Aleppo och Ghouta dödades sammanlagt nio barn. Idag gästbloggar Geert Cappelaere, regionchef för UNICEF i Mellanöstern och Nordafrika, om den hemska veckan som gått.
På söndag är det fars dag. Det vill vi fira genom att hylla alla fantastiska pappor som finns runt om i världen. Khalid är en av dem. Tillsammans med sin fru och deras tre små barn flydde han från kriget i Syrien till Tyskland. Fars dag-presenter som räddar barns liv hittar du i UNICEFs gåvoshop.
22 barn och sex lärare rapporteras ha dödats när deras skola upprepade gånger attackerades igår i Idlib, Syrien. UNICEFs högste chef, Anthony Lake, fördömer attacken: ”Var det en medveten attack kan det vara krigsbrott.”
När det känns som om världen brinner är det viktigt att påminna sig om att utvecklingen sedan länge stadigt går framåt i de allra flesta länder. Samtidigt är behovet av en världsorganisation större än någonsin, skriver UNICEF Sveriges programhandläggare internationell utveckling, Eva Dalekant, på FN-dagen.
Efter mer än fem år av krig i Syrien har våldet trappats upp kraftigt de senaste veckorna. Idag gästbloggar Kieran Dwyer, talesperson för UNICEF i Syrien, om situationen för barnen i östra Aleppo.